Vi styrker dig i dit fag

Din fagforening med OK-mærket kender dit fag lige så godt som dig. Du får ny viden om dit fag eller branche, stort netværk af kolleger, fagspecifik rådgivning og en stærk faglig identitet. Det styrker dig i dit job og på arbejdsmarkedet. Som medlem styrker du samtidig udviklingen i dit fag og din branche.

Ny viden om dit fag og din branche

Din fagforening med OK-mærket giver dig ny viden inden for lige præcis dit fag, arbejde og branche. Det sker blandt andet i fagblade og fagforeningernes øvrige medier. Det kan også være på kurser, hvor du for eksempel lærer om nye arbejdsredskaber eller -metoder, som du kan bruge i dit arbejde.

Stort netværk med kolleger

I en fagforening med OK-mærket møder du andre som dig. Fagforeningen er funderet i netop dit fag og din branche. Du er en del af et fællesskab med kolleger over hele landet, der arbejder med det samme som dig eller måske har den samme uddannelse som dig. Fagforeninger med OK-mærker arrangerer for eksempel netværksmøder, fyraftensarrangementer og mange andre aktiviteter. Kontakt din fagforening med OK-mærket, hvis du vil høre, hvilket netværk der er for dig.

Fagspecifik rådgivning

Fagforeninger med OK-mærket er eksperter inden for dit fag og din branche. Derfor kan give dig fagspecifik rådgivning om for eksempel uddannelsesmuligheder. Alle fag og brancher er noget særligt – og det særlige kendskab har fagforeninger med OK-mærket.

Stærk faglig identitet

I en fagforening med OK-mærket styrker du din faglige identitet. Det gør du på grund af den faglige viden, netværket med andre som dig og den fagspecifikke rådgivning, som fagforeningen giver dig. Fagforeninger med OK-mærket arbejder for anerkendelse og respekt om dit og kollegernes arbejde.

Spørgsmål og svar

Fagforeningerne med OK-mærket  har stor viden om netop dit fag, din branche, din uddannelse og de udfordringer, du kan møde i dit arbejde. Som medlem afI en fagforening med OK-mærket er du med til at udvikle dit fag og skabe respekt om det.

Medlemmerne af en fagforening med OK-mærket arbejder i det samme fag eller branche, som dig selv. De har måske den samme uddannelse og nogle af de samme typer arbejdsopgaver som dig. På den måde udgør medlemmerne af fagforeningen et netværk af kolleger over hele landet. Dem har du mulighed for at møde gennem for eksempel netværk, kurser, arrangementer og sociale aktiviteter.

Medlemmerne af fagforneningerne med OK-mærket vil gerne være gode til deres arbejde og gøre en forskel.En fagforening med OK-mærket giver dig ny viden om dit fag og din branche. Det sker for eksempel i fagblade, nyhedsbreve og andre medier. Mange fagforeninger er også aktive på sociale medier, hvor du kan hente relevant viden og debattere med andre medlemmer. Nogle fagforeninger udbyder kurser, fyraftensmøder og andre arrangementer, som formidler relevant viden om dit fag og din branche.

Der er særlige udfordringer i alle fag og brancher. Fagforeningerne med OK-mærket kender udfordringerne og mulighederne i medlemmernes fag og branche og kan derfor rådgive dig, hvis du står overfor problemer i arbejdslivet. Det kan være arbejdsmiljøproblemer, eller måske har du brug for rådgivning om efteruddannelse.

Det særlige ved de OK-mærkede fagforeninger er, at vi kender jeres fag og branche. Vi giver jer ny viden om faget, skaber netværk, rådgiver og styrker jeres faglige identitet, så I står stærkt på arbejdsmarkedet. Bente Sorgenfrey, FTF’s formand
Det er vigtigt med ordnede forhold på din arbejdsplads. Så ved du, hvad du kan regne med, når det gælder løn, ferie, barsel, pension og efteruddannelse og meget andet. Det sikrer overenskomsterne dig nemlig, og det er du sikker på med en OK-mærket fagforening. Lizette Risgaard, LO’s formand