Fællesskaberne i Danmark

Alle taler om hygge som et særligt dansk fænomen. Men faktisk har vi noget, der er endnu mere unikt: Fællesskab. I Danmark har vi f.eks. en enestående stor fagbevægelse, hvor mere end hver anden dansker er medlem af et fagligt fællesskab. Men også i vores fritid forener vi os og møder hinanden i fællesskaber og dyrker dem – store som små. Vi er nok måske verdensmestre i fællesskaber.

Fællesskab giver sammenhold, sammenhæng og samhørighed – at vi er sammen om noget, ligger dybt i vores kultur og identitet og måske endda dét, der i sidste ende gør os danskere så lykkelige. Derfor vil vi gennem sommeren hylde fællesskab. Ikke mindst de fællesskaber, vi dyrker, når vi ikke er på arbejde. I fagforeninger med OK-mærket elsker vi fællesskab – også når vi holder fri.

Se videoerne

Vi har sendt Thomas Skov ud i ferielandet for at besøge nogle af de fantastiske fællesskaber, der blomstrer rundt omkring i sommer-Danmark. Se de tre afsnit her.

OK overenskomster giver ekstra frihed

Overenskomsterne sikrer dig en ekstra uges frihed. Loven giver dig kun ret til fem ugers ferie om året. Den sjette ferieuge er forhandlet på plads gennem overenskomsterne. Mange synes, at ekstra frihed er mere værd end lidt flere penge på lønkontoen.

Overenskomsterne sikrer dig ordnede forhold

Overenskomsten sikrer dig en ordentlig løn og gode pensionsforhold. Den skaffer dig ekstra feriedage og løn under barsel. Den sørger for, at du kan få efteruddannelse og meget mere. Overenskomsterne passer til den enkelte branche og dit fag. Det er din fagforening, der forhandler overenskomsterne på plads med arbejdsgiverne i den enkelte branche. Fagforeningen sørger også for, at overenskomsten bliver overholdt. Det skaber ordnede forhold på arbejdspladsen.