OK-mærket

Fagforeninger bag OK-mærket

Fagforeninger med OK-mærket er samlet i de to store hovedorganisationer LO og FTF. Tilsammen er vi 1,5 mio. danskere i de OK-mærkede fagforeninger.

hent flere
hent flere
Find din fagforening

Spørgsmål og svar

1,5 millioner danske lønmodtagere har valgt at være medlem af en af de OK-mærkede fagforeninger, der er samlet i hovedorganisationerne LO og FTF.

LO er Danmarks største faglige fællesskab, og hovedorganisation for 18 fagforeninger, der samler 1 million private og offentlige lønmodtagere under ét tag. LO er uafhængig af partipolitik.

FTF er Danmarks næststørste hovedorganisation for 70 faglige organisationer, der samler 450.000 offentligt og privat ansatte. FTF er uafhængig af partipolitik.

På denne side  finder du nemt din fagforening med OK-mærket.

Lønmodtagere arbejder i mange forskellige fag og brancher. Det særlige ved fagforeningerne med OK-mærket er, at de bygger på de enkelte fag og brancher. Derfor kender de vilkårene i netop dit fag og din branche. De indgår overenskomster, der hænger præcist sammen med din arbejdsdag. Samtidig får du fagspecifik viden, rådgivning og netværk. Det er med til at give kvalitet i dit arbejdsliv.

Fagforeninger uden OK-mærket har typisk ingen eller kun få overenskomster og er ikke specialiserede inden for bestemte fag eller brancher. Med OK-mærket kan du være tryg ved, at din fagforening arbejder specifikt for dit fag og din branche og indgår overenskomster, så er du sikker på rettigheder og rådgivning, som gør en forskel.

Lærlinge og studerende er også med i fagforeningerne med OK-mærket. Din uddannelse afgør, hvilken af fagforeningerne, som passer til dig. Mange af fagforeningerne med OK-mærket har særlige tilbud og særlige kontingenter til lærlinge og studerende. Du kan kontakte den enkelte fagforening og høre nærmere.

Der er tillidsrepræsentanter på rigtig mange arbejdspladser. Selv om du er på en arbejdsplads uden tillidsrepræsentant, så er du altid velkommen til at kontakte din fagforening med OK-mærket. En tillidsrepræsentant bidrager til at løse mange spørgsmål i hverdagen, og vælges af fagforeningens medlemmer på arbejdspladsen. Tillidsrepræsentanten får rådgivning og undervisning i jeres fagforening med OK-mærket.

Det særlige ved de OK-mærkede fagforeninger er, at vi kender jeres fag og branche. Vi giver jer ny viden om faget, skaber netværk, rådgiver og styrker jeres faglige identitet, så I står stærkt på arbejdsmarkedet. Bente Sorgenfrey, FTF’s formand
Det er vigtigt med ordnede forhold på din arbejdsplads. Så ved du, hvad du kan regne med, når det gælder løn, ferie, barsel, pension og efteruddannelse og meget andet. Det sikrer overenskomsterne dig nemlig, og det er du sikker på med en OK-mærket fagforening. Lizette Risgaard, LO’s formand