Hvad nu hvis der ikke er en tillidsrepræsentant på min arbejdsplads?

Der er tillidsrepræsentanter på rigtig mange arbejdspladser. Selv om du er på en arbejdsplads uden tillidsrepræsentant, så er du altid velkommen til at kontakte din fagforening med OK-mærket. En tillidsrepræsentant bidrager til at løse mange spørgsmål i hverdagen, og vælges af fagforeningens medlemmer på arbejdspladsen. Tillidsrepræsentanten får rådgivning og undervisning i jeres fagforening med OK-mærket.

Hvad med lærlinge og studerende?

Lærlinge og studerende er også med i fagforeningerne med OK-mærket. Din uddannelse afgør, hvilken af fagforeningerne, som passer til dig. Mange af fagforeningerne med OK-mærket har særlige tilbud og særlige kontingenter til lærlinge og studerende. Du kan kontakte den enkelte fagforening og høre nærmere.

Hvordan er fagforeninger uden ok-mærket?

Fagforeninger uden OK-mærket har typisk ingen eller kun få overenskomster og er ikke specialiserede inden for bestemte fag eller brancher.  Med OK-mærket kan du være tryg ved, at din fagforening arbejder specifikt for dit fag og din branche og indgår overenskomster, så er du sikker på rettigheder og rådgivning, som gør en forskel.

Hvorfor er der mange forskellige fagforeninger med ok-mærket?

Lønmodtagere arbejder i mange forskellige fag og brancher. Det særlige ved fagforeningerne med OK-mærket er, at de bygger på de enkelte fag og brancher. Derfor kender de vilkårene i netop dit fag og din branche. De indgår overenskomster, der hænger præcist sammen med din arbejdsdag. Samtidig får du fagspecifik viden, rådgivning og netværk. Det er…

Hvem står bag ok-mærket?

1,3 millioner danske lønmodtagere har valgt at være medlem af en af de OK-mærkede fagforeninger, der er samlet i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). FH er Danmarks største faglige fællesskab og hovedorganisation for 79 forbund, der samler 1,4 millioner private og offentlige lønmodtagere under ét tag. FH er uafhængig af partipolitik.