En kollega, der kan tale din sag

Tillidsrepræsentanten kan hjælpe, hvis du har spørgsmål om løn, arbejdstid – alt det, der står i overenskomst og aftaler på arbejdspladsen. Og hvis der opstår problemer, kan tillidsrepræsentanten tage sagen op over for ledelsen.

Tillidsrepræsentanten kan også hjælpe, hvis du bliver syg eller får andre problemer, som har med arbejdet at gøre.

Det er i det hele taget tillidsrepræsentantens opgave at arbejde for et godt samarbejde og en god arbejdsplads.

Så tal med den rigtige – en tillidsrepræsentant er en kollega, der kan tale din sag!

Quiz

Deltag i konkurrencen om en Toms Kæmpe Guldbarre, som kan deles med kollegaerne på arbejdspladsen

Svar rigtigt på 7 spørgsmål om tillidsrepræsentanter og vær med i konkurrencen. Der er 10 x guldbarre på spil.

Spørgsmål 1 af 7

Hvad er en tillidsrepræsentant?

En person på arbejdspladsen, der skal sørge for gode relationer til samarbejdspartnere og kunder/borgere
En person i en idrætsklub, der tager sig af forældrekontakten på børneholdene, når der spilles kamp
En kollega, der kan tale din sag på arbejdspladsen
Spørgsmål 1 af 7

Hvorfor hedder det en tillidsrepræsentant?

Fordi vedkommende er særligt god at snakke med til en fest
Fordi det er en person, som både kollegerne og ledelsen kan have tillid til
Fordi det er en person, som kollegerne kan have særlig tillid til

Hvem vælger tillidsrepræsentanten?

Borgerne i din kommune, når man stemmer til kommunalvalget
De udpeges af den lokale arbejdsgiverforening, men fagforeningen med OK-mærket skal godkende valgte
Du og dine kolleger bestemmer, hvem som skal være tillidsrepræsentant på din arbejdsplads
Spørgsmål 1 af 7

Hvem kan vælges til tillidsrepræsentant?

Erfarne kollegaer som er født før 1968
Alle medarbejdere, der arbejder på overenskomsten og er medlem af den fagforening, der har overenskomsten
Den kollega, der har længst medlemskab af en OK-mærket fagforening
Spørgsmål 1 af 7

Hvad kan en tillidsrepræsentant hjælpe dig med personligt?

Spørgsmål om løn- og arbejdstid eller hvis du bliver syg eller får andre problemer, der har med arbejdet at gøre
Vise hvordan du bedst udfører dine arbejdsopgaver
Hvis du har problemer med din mor
Spørgsmål 1 af 7

Hvad kan en tillidsrepræsentant hjælpe med på din arbejdsplads?

At arrangere mange fester, gerne en hver måned
At arbejde for at der er et godt samarbejde med ledelsen, og at det er en god arbejdsplads
At være vikar i bogholderiet, hvis de har sygdom
Spørgsmål 1 af 7

Hvordan kan du få en tillidsrepræsentant?

Retten til at vælge en tillidsrepræsentant er skrevet ind i overenskomsten som er forhandlet på plads af OK-fagforeninger
Man spørger chefen, om ikke hun/han synes, det er en god ide
Der trækkes lod blandt de 1000 arbejdspladser i Danmark, der må have en tillidsrepræsentant jf. loven

Tillykke! Du svarede rigtigt på alle spørgsmål og kan deltage i konkurrencen om en Toms Kæmpe Guldbarre.

Konkurrencen gælder til og med søndag den 11. oktober 2020.
Vinderne trækkes umiddelbart efter og får direkte besked.

Jeg bekræfter hermed, at jeg er over 18 år, hvilket kræves for at deltage i konkurrencen. Oplysningerne bliver kun brugt til at kontakte vinderne, og slettes efter konkurrencen er afsluttet.

Du fik 0 rigtige ud af 7 mulige

I nogle konkurrencer kan man kontakte en ven. Når det gælder spørgsmål om tillidsrepræsentanter, så spørg din tillidsrepræsentant eller spørg fagforeningen med OK-mærke.

Du fik 1 rigtige ud af 7 mulige

Du fik 2 rigtige ud af 7 mulige